Польща висловила солідарність із Чехією та Німеччиною через кібератаки РФ

Заява

Польща висловлює солідарність із Німеччиною та Чехією у зв'язку зі зловмисною кампанією РФ у кіберпросторі, спрямованою проти їхніх політичних партій та демократичних інститутів.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі, передає Укрінформ.

Наголошується, що обидві країни публічно поклали відповідальність за вказані дії на контрольовану Російською Федерацією групу Advanced Persistent Threat28 (APT 28).

«Польща, як країна, яка була однією з цілей атак APT28, рішуче засуджує неодноразові, неприйнятні та шкідливі дії, що здійснюються в кіберпросторі російськими суб'єктами. Наша позиція з цього питання висловлена в заявах Європейського Союзу та НАТО. Ми закликаємо всі держави, включаючи, зокрема, Росію, приватні компанії та окремих осіб, поважати принципи відповідальної поведінки в кіберпросторі», – йдеться у заяві МЗС Польщі.

З огляду на постійне зростання кіберзагроз Польща зобов'язується захищати національну критичну інфраструктуру, підвищувати стійкість і зміцнювати кіберзахист.

Як повідомляв Укрінформ, Північноатлантична рада у своїй заяві наголосила, що російська держава та російське ГРУ причетні до кібератак із залученням структури APT28 проти Німеччини та Чеської Республіки, а також до підривних дій проти критичної інфраструктури та установ в інших країнах-союзницях по НАТО.

Читайте також: Франція підтримує Німеччину та Чехію у боротьбі з російськими кібератаками

Також Північноатлантична рада рішуче засудила гібридні дії Росії проти країн-союзниць та висловила готовність НАТО відповідати на такі дії індивідуально й колективно.

З аналогічною заявою від імені всіх 27 країн Євросоюзу виступив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Фото: www.gov.pl