Китай запроваджує санкції проти Британії за підтримку уйгурів

Китай оголосив про запровадження санкцій проти організацій і приватних осіб Великої Британії за «поширення дезінформації» щодо політики КНР стосовно мусульманської уйгурської меншини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

В МЗС КНР заявили у п’ятницю, що під санкції потрапили чотири організації та дев'ять осіб, зокрема члени парламенту, зокрема колишній лідер Консервативної партії Ян Данкан Сміт, а також Комісія з прав людини Консервативної партії, які, за версією Пекіна, «зловмисно поширюють брехню і дезінформацію».

Читайте також: Британія ввела санкції проти Китаю через порушення прав уйгурів

Зазначеним особам і їхнім найближчим родичам заборонено в’їзд до Китаю та контрольованих ним Гонконгу та Макао, їхнє майно в країні заморожене, а громадянам та установам Китаю заборонено мати з ними торгівельні відносини.

Цей крок є відповіддю Китаю на санкції, які запровадили ЄС, США, Британія та Канада проти Пекіна за порушення владою КНР прав мусульманських меншин - уйгурів - у провінції Сіньцзянь.

Як повідомлялося, Британія 23 березня слідом за Канадою, США та ЄС запровадила персональні санкції щодо кількох китайських посадовців за порушення владою КНР прав мусульманських меншин.