Пекін попередив ЄС про наслідки через ймовірні санкції за порушення прав людини

Посол КНР у Брюсселі закликав чиновників ЄС "добре подумати", перш ніж вступати у конфронтацію.

Про це повідомляє Euractiv, передає Укрінформ.

«Я хочу наголосити, що санкції - це конфронтація. Санкції, засновані на брехні, можна трактувати як умисну атаку на безпеку та розвиток Китаю", - заявив посол КНР в ЄС Чжан Мін.

Наступного понеділка (22 березня) ЄС може запровадити санкції щодо чотирьох китайських чиновників та однієї організації, заборонивши фігурантам в'їзд до ЄС та заморозивши їх активи за порушення прав уйгурів у Сіньцзяні та реформу виборчої системи у Гонконзі.

Читайте також: Парламент Китаю схвалив посилення контролю за Гонконгом

За даними правозахисних організацій, щонайменше мільйон представників уйгурів та інших мусульманських меншин ув'язнені у сотнях таборів у китайській провінції Сіньцзян. Китай також звинувачують у порушенні прав жінок зі спільнот національних меншин та примусовій роботі ув'язнених.

Китай рішуче заперечує всі звинувачення у примусовій праці уйгурів у Сіньцзяні та заявляє, що вони проходять програми з навчання.

Читайте також: «Велика сімка» закликала Пекін припинити тиск на демократію в Гонконзі

Як повідомлялося, у розташованому на заході Китаю Сіньцзян-Уйгурському автономному окрузі офіційний Пекін вдається до масових затримань, примусової праці та інших порушень щодо представників мусульманської меншини уйгурів.

У липні минулого року Адміністрація президента США Дональда Трампа запровадила обмежувальні заходи проти 11 китайських компаній через їхню причетність до порушень прав уйгурів.