Команда Байдена розглядає варіанти покарання Росії за масштабну кібератаку

Члени команди обраного президента США Джо Байдена розглядають кілька варіантів покарання РФ за її роль у потужній хакерській атаці на урядові установи США.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Йдеться не просто про санкції, а про кроки, за допомогою яких ми могли б знизити можливість здійснення подібних кібератак з-за кордону», - заявив у телеефірі Рон Клейн, який очолить адміністрацію Байдена.

Як зазначається, це можуть бути як нові фінансові санкції, так і заходи кіберстримування у відповідь. Команда обраного президента спробує напрацювати відповідь, яка буде достатньо сильною, але й не стане приводом для ескалації напруження між двома ядерними державами.

Зазначається, що більш конкретне обговорення питання розпочнеться лише після інавгурації Байдена, коли президент і його команда будуть мати доступ до всієї інформації, а також знатимуть більше про наслідки кібератаки.

Читайте також: Трамп заявив, що має сумніви в причетності Росії до кібератаки на США

Раніше держсекретар США Майк Помпео прямо заявив про причетність Російської Федерації до потужної кібератаки на американські державні установи та компанії, що тривала з весни цього року.

Як повідомляв Укрінформ, урядові структури США та американські компанії зазнали тривалої та комплексної атаки хакерів, яких пов’язують з російськими спецслужбами. Зокрема, відомо, що вони проводили операцію з березня з використанням вразливостей у програмному забезпеченні SolarWinds. Від зламу постраждали Мінфін США, Держдепартамент, Пентагон, Міністерство енергетики, Національне управління ядерної безпеки США, інші відомства, а також велика кількість американських компаній.