Канада замовила ще 20 мільйонів доз вакцини від COVID-19

Канада розмістила передзамовлення на 20 млн доз вакцини від COVID-19, яку спільно розробляє компанія AstraZeneca та оксфордський університет.

Про це під час пресконференції в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми дійшли згоди з AstraZeneca стосовно вакцини, яку вони розробляють разом з університетом Оксфорду. Угода резервує до 20 млн доз вакцини для канадців, якщо випробування пройдуть успішно”, - сказав Трюдо.

Читайте також: 10 тисяч добровольців: у Британії COVID-вакцину почали тестувати на людях

Він наголосив, що “канадці мусять якомога швидше отримати доступ до безпечної та ефективної вакцини проти COVID-19, незалежно від того, де її буде розроблено”.

Разом із раніше оголошеними угодами Канада наразі передзамовила вже понад 174 млн доз потенційних вакцин від шести виробників із різних країн.

Читайте також: Китайську вакцину випробовують на добровольцях у Туреччині

Як повідомлялося, станом на вечір п’ятниці на території Канади залишалося більше як 11 тис. активних випадків COVID-19. Від початку пандемії недуга забрала 9255 життів. Попри обмежувальні заходи, які досі діють по всій країні, протягом останніх тижнів кількість хворих постійно зростає, тож деяким регіонам довелося дещо посилити карантин.