Китай висловив протест щодо нових санкцій США за утиски уйгурів

КНР висловила протест проти схвалення Палатою представників Конгресу США законопроєкту про посилення тиску на Пекін у зв'язку з утисками мусульман уйгурської національності у Китаї.

Про це повідомляє Al Jazeera.

"Китай засудив прийнятий у США законопроєкт з вимогою закрити так звані табори "перевиховання" для етнічної спільноти уйгурів", - йдеться у повідомленні.

У законопроєкті, який ще має схвалити Сенат, передбачено запровадження санкцій проти функціонерів Комуністичної партії, звинувачених у порушеннях прав уйгурів.

Читайте також: Палата представників США ухвалила закон, який може посилити санкції проти Китаю

Загалом, у рамках політики тривалих репресій уряду КНР у північно-західному регіоні Сіньцзян ув'язнено понад мільйон представників мусульманської меншини.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді з'явилась інформація, яка свідчить про те, що у західному китайському регіоні Сіньцзян трудові табори використовуються для «промивання мізків» та «перевиховання» ув'язнених мусульман уйгурської національності.

Читайте також: Китай побудував в'язниці для уйгурів, щоб "промивати їм мізки" - витік документів

3 грудня Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт, що зобов'язує адміністрацію Трампа посилити тиск на Пекін у зв'язку з утисками мусульман уйгурської національності в Китаї.