У Сенаті США закликають Помпео усунутися від справ України

Демократи з комітету закордонних справ Сенату закликають держсекретаря Помпео самоусунутися від справ, пов'язаних з Україною, після того як кілька свідків згадали його на слуханнях щодо імпічменту.

Про це повідомляє The Hill.

«Враховуючи вашу безпосередню причетність до скандалу, ви маєте глибокий конфлікт інтересів, тож повинні самоусунутися», - йдеться в листі десяти сенаторів, адресованому Помпео.

Автори листа спираються на свідчення посла США в ЄС Гордона Сондленда, який заявив, що Майкл Помпео входив до групи посадовців, котрі знали про тиск Дональда Трампа на Україну.

Помпео також заявляв, що був присутній під час телефонної розмови Трампа із Зеленським 25 липня, яка, власне, й лежить в основі розслідування з імпічменту.

Читайте також: Трамп підтвердив, що Помпео хоче піти від нього

Сенатори-демократи в листі звинуватили голову зовнішньополітичного відомства США в тому, що він «продовжує перешкоджати розслідуванню, зокрема, відмовляючи в наданні будь-яких матеріалів Держдепу, пов'язаних зі «скандалом Трамп – Україна».

«Ці дії залишають мало сумнівів у тому, що ви заважаєте Конгресові та американському народу отримати повну інформацію про скандал виключно через те, що факти завдають шкоди вам та особистим і політичним інтересам президента», - звертаються сенатори до Помпео.

Читайте також: Не лише зброя: Помпео запевнив, що США продовжать допомагати Україні

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада голова юридичного комітету Сенату США республіканець Ліндсі Грем надіслав Помпео листа, зажадавши у Держдепу документів, які мають відношення до розмов Петра Порошенка та Джо Байдена стосовно звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора.