Криза в Болівії: президент Моралес подав у відставку

У результаті масових виступів опозиції Болівії проти маніпуляцій із підрахунком голосів на президентських виборах глава держави Ево Моралес подав у відставку.

Про це повідомляє CNN.

"Президент Болівії Ево Моралес подав у відставку в неділю на тлі посилення тиску опозиції після того, як міжнародний аудит визнав, що результати виборів минулого місяця не можуть вважатися дійсними через серйозні порушення", - зазначається в повідомленні.

Після президентських виборів 20 жовтня Болівію охопили акції протесту. Опозиція звинуватила виборчу комісію в маніпуляції під час підрахунку голосів. У протистоянні з правоохоронцями загинуло троє протестувальників, сотні отримали поранення.

Читайте також: У Болівії протестувальники захопили державні ЗМІ

"Я дуже шкодую про те, що сталося", - заявив Моралес в ефірі національного телебачення, оголошуючи про свою відставку. При цьому він підкреслив, що пішов з посади "заради блага країни".

Через кілька хвилин після заяви Моралеса про свою відставку оголосив і віцепрезидент Альваро Гарсія Лінера.

Читайте також: Криза в Болівії: поліція відмовилася охороняти палац президента

За Конституцією Болівії, у такій ситуації країну має очолити голова сенату, який представляє партію Моралеса. Однак, зауважує CNN, поки не ясно, чи  опозиція допустить його до президентського крісла.