Американці не підтримують імпічмент Трампа

Опитування

Більшість американців не підтримує імпічмент президента США Дональда Трампа.

Про це свідчать результати опитування Quinnipiac University, передає "Новое Время".

37% опитаних заявили, що Трампа слід усунути з посади, однак 57% вважають, що президент не може бути підданий процедурі імпічменту.

Опитування проводилося з 19 по 23 вересня, в розпал скандалу, що вибухнув після розмови президента Трампа і президента України Володимира Зеленського. Соціологи опитали 1337 зареєстрованих виборців різної партійної приналежності.

Читайте також: Настав час імпічменту: демократи у Конгресі обурились розмовою Трампа із Зеленським

Як повідомляв Укрінформ, у середу адміністрація Дональд Трампа випустила текст розмови президентів України і США від 25 липня. З документа стало відомо, що глава Білого дому просив українського колегу провести розслідування проти Джо Байдена, який зараз є головним конкурентом Трампа на виборах 2020 року. Крім того, президент США домовився, що нове українське керівництво зв'яжеться з його особистим адвокатом Руді Джуліані та генпрокурором США Вільямом Барром, щоби провести це розслідування.

У вівторок демократи в Палаті представників США ініціювали процедуру імпічменту президента Трампа із закидами, що глава Білого дому намагався використати іноземний вплив для власної переваги на президентських перегонах у США.