Трамп скасував зустріч із прем’єркою Данії через її небажання продати Гренландію

Президент США Дональд Трамп скасував свою зустріч із прем`єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен через те, що вона не бажає обговорювати продаж Гренландії США.

Про це Трамп написав на своїй сторінці у Twitter

«Виходячи з коментарів прем`єр-міністерки (Данії - ред.) Метте Фредеріксен, яка сказала, що не зацікавлена обговорювати придбання Гренландії, я переношу нашу зустріч, яка мала відбутися за декілька тижнів, до іншого разу», - заявив Трамп. 

Водночас, він також відзначив, що Данія «дуже особлива країна з неймовірними людьми». 

«Своєю відвертістю, прем`єр змогла зберегти багато витрат та зусиль як Сполученим Штатам, так і Данії. Дякую їй за це та очікую на перепризначення зустрічі колись у майбутньому!», - додав американський президент. 

Читайте також: Трамп сказав, кого планує призначити новим послом США в Росії

Зустріч президента США та прем`єр-міністерки Данії була запланована у рамках візиту Дональда Трампа до Данії, який планувався 2-3 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент США виявляв зацікавленість у купівлі Гренландії, яка є частиною Данії.

Читайте також: Трамп обіцяє не будувати свої фірмові хмарочоси у Гренландії

Джерела в Білому домі повідомили, що Трамп неодноразово запитував радників, що для цього потрібно, і з цікавістю слухав дискусії стосовно геополітичного значення найбільшого у світі острова, а також його ресурсів. Крім іншого, обговорювалася тема розширення присутності військових США в Арктиці.

Читайте також: У Данії відреагували на ідею Трампа купити Гренландію

Данські політики здебільшого зреагували на ідею купівлі президентом Трампом Гренландії або з усмішкою, або вельми негативно.