Меркель не підтримує ідею "Німеччина понад усе"

Німеччина не має наміру брати на себе роль світового і навіть європейського лідера, проте хоче бути впливовим членом міжнародного співтовариства.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель у вівторок у Берліні на міжнародній конференції Global Solutions Summit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас немає амбіцій стати глобальною силою, ми хочемо бути важливим, впливовим гравцем", - сказала глава німецького уряду.

При цьому вона зазначила, що не підтримує ідею "Німеччина понад усе" у рамках ЄС. Навпаки, німецький канцлер запевнила, що високо цінує компроміси. Вона зазначила, що при компромісі не можна отримати 100% бажаного, і всі сторони будуть трохи розчаровані, але в таких домовленостях є "велика додана вартість".

Читайте також: Меркель запевняє, що ЄС не тисне на Мей щодо Brexit

У своїй промові Меркель закликала всіх "посилити голос мультилатералізму перед широким спектром завдань", "мислити глобально, діяти локально" і прийняти почуття спільної відповідальності.

Канцлер також говорила про необхідність реформувати міжнародні інституції, включаючи Світову організацію торгівлі та Міжнародний валютний фонд.