Уолл-стрит сподівається на завершення тарифної війни між Китаєм та США

На Нью-Йоркській фондовій біржі сподіваються, що Вашингтон та Пекін знайдуть рішення, яке дозволить завершити тарифну війну між США та КНР, оскільки невизначеність створює волатильність на ринках.

Про це у ході брифінгу на Уолл-стрит розповів Голова міжнародних ринків капіталу Нью-Йоркської фондової біржі Алекс Ібрагім, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми в режимі очікування нині. Було вже багато розмов у Вашингтоні та Пекіні протягом минулого місяця. Ми не знаємо, чим вони завершаться. Але ринки, на жаль, завжди реагують на невизначеність. І саме це ми бачимо з жовтня. Ринки рухаються то вгору, то вниз", - пояснив він.

Ібрагім уточнив, що однозначно сказати чи пов’язані зміни на ринках капіталу саме з відносинами Китаю та США складно, оскільки є й інші елементи, які створюють певну волатильність.

"Початок березня буде дуже важливим моментом. Саме тоді доведеться прийти до якогось рішення. Всі погляди нині на Вашингтон та Пекін в очікуванні що, сподіваємося, буде знайдене рішення, яке влаштує інвесторів, компанії та обидві країни", - зазначив аналітик.

Читайте також: Тарифна війна США та КНР може розбалансувати міжнародну торгівлю - ООН

Перший раунд взаємних торговельних обмежень був введений на початку 2018 року, коли США і Китай взаємно обклали тарифами $50 млрд товарів. Протистояння швидко набирало обертів, і вже у вересні 2018 року Сполучені Штати наклали 10-відсотковий тариф на близько $200 млрд товарів китайського імпорту, на що КНР відповіли накладання тарифів на додаткові $60 млрд товарів американського імпорту.

Передбачалося, що з січня 2019 року ці тарифи зростуть до 25-ти відсотків, проте у грудні 2018-го США погодилися відтермінувати підвищення обмежень до 1 березня 2019 року. Нині у Вашингтоні тривають торговельні перемовини між КНР та США.

4 лютого Конференція ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) оприлюднила доповідь, у який попередила, що тарифні війни між США та КНР суттєво впливають на міжнародну торгівлю, і хоча деякі країни можуть виграти від обмежень двох найпотужніших економік одна проти одної, загальні негативні ефекти видаються загрозливими.