У Росії забракло колоній для засуджених силовиків

Заступник директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ Валерій Максименко заявив, що в Росії бракує колоній для колишніх співробітників правоохоронних органів.

Про це чиновник сказав в ефірі радіостанції «Ехо Москви».

«Різко збільшується кількість колоній для колишніх співробітників (силових органів - ред.). Цього року ми дві відкрили, і вони вже заповнені. Потрібно відкривати більше. І це якась тенденція. Видно, йде боротьба з корупцією. Йде якесь очищення або щось ще. Але саме колонії для колишніх співробітників - зараз відкриваємо все нові і нові», - сказав Максименко.

У лютому перший заступник директора ФСВП Анатолій Рудий розповідав на зустрічі з правозахисниками, що за рік в країні відкриються три колонії для колишніх співробітників правоохоронних органів.

Читайте також: У Росії вчителька лякала учнів "охоронцями Путіна" через напис на дошці

Роздільне утримання колишніх працівників судів і правоохоронних органів зафіксовано в Росії в Кримінально-виконавчому кодексі.

У квітні 2018 року російська Генпрокуратура повідомила, що з 12,2 тисячі осіб, визнаних в 2017 році винними у вчиненні корупційних злочинів, майже кожен дев'ятий (1,3 тис. осіб) був співробітником правоохоронних органів. Окремої статистики за іншими кримінальними злочинами відомства не надавали.