Жителя Хабаровська засудили до 15 років тюрми за підпал військкомату

Перший Східний окружний військовий суд у російському Хабаровську засудив до 15 років позбавлення волі 39-річного Ангела Ніколаєва. Його визнали винним у теракті, хуліганстві, вандалізмі, нарузі над місцями поховань та над прапором.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время» із посиланням на пресслужбу суду.

Перші чотири роки Ніколаєв проведе у в'язниці, решту – у колонії суворого режиму.

За даними правозахисного порталу "ОВД-Инфо", Ніколаєва затримали влітку 2023 через те, що він намалював перехрещені літери Z на прапорах на могилах військових, ліквідованих на війні в Україні.

У підпалі військкомату його звинуватили пізніше. Видання "Зона солидарности" пише, що у вересні 2022 року хтось кинув кілька пляшок із запалювальною сумішшю в будівлю військового комісаріату в Індустріальному районі Хабаровська, внаслідок чого вигоріли два кабінети.

Крім того, за версією слідства Ніколаєв зривав символи Z c автомобілів і зрізав такі символи з банерів на автобусних зупинках.

Читайте також: У Росії засудили ще одного підпалювача військкомату

Сам засуджений визнав, що розмалював червоною фарбою російські прапори, але не згоден зі звинуваченнями в нарузі над місцями поховань та вчиненні теракту (тобто підпалі військкомату).

Як повідомлялося, з лютого 2022 року на території Росії зафіксували 220 випадків підпалів та нападів на військкомати та "інші органи влади". Російські силовики заявляють про розкриття 85% справ про підпали військкоматів.