У РФ родичі "радника президента по ракетах" освоюють мільярди — НГ

Розслідування

Закупівлями для великої російської держкорпорації "Тактичне ракетне озброєння" (КТРО), яка бере участь у виробництві ядерних ракет, займається приватна фірма, пов'язана з донькою директора КТРО Бориса Обносова, 29-річною Ольгою Зоріковою.

Про це пише "Новая газета" у своєму розслідуванні.

"Родичі "головного радника президента по ракетах" (Бориса Обносова - ред.) освоюють бюджетні мільярди корпорації, яка створює нове стратегічне озброєння", - йдеться в анонсі розслідування.

За інформацією видання, доньці Бориса Обносова Ользі належить 20% великої російської ракетної корпорації. Ця корпорація "Тактичне ракетне озброєння" була заснована у 2002 році на базі підприємства "Зірка-Стріла" у місті Корольов Московської області. Корпорація займається розробкою та виробництвом гіперзвукових систем озброєння, комплексів стратегічної і тактичної авіаційної високоточної зброї класу "повітря-земля", "повітря-повітря" та уніфікованих систем морського озброєння для Міністерства оборони Росії.

До складу КТРО входять більше трьох десятків провідних підприємств оборонно-промислового комплексу Росії. Протягом багатьох років корпорація входить до сотні найбільших світових виробників продукції військового призначення.

Читайте також: Дерипаска "сховав" будівельний бізнес у зятя глави Росгвардії

За даними видання, "загадкова дівчина Ольга", її партнери і компанії, що їм належать, не лише взяли під контроль всі закупівлі корпорації, але поступово купляють пакети акцій найважливіших підприємств, які входять до КТРО. Дівчину-візажиста, її партнерів і їхні фірми пов'язує одна людина, яку називають "головним радником президента Росії по ракетах". Офіційно він - директор Корпорації "Тактичне ракетне озброєння". Його родичі мають мільярди рублів (сотні мільйонів доларів), які Росія виділяє на виробництво новітньої високоточної зброї.

Ользі Зоріковій 29 років. А у 2012-му, коли Обносов своїм наказом надав корольовській "Зірці" право проводити всі конкурси для КТРО, їй було 23 роки.