У центрі Москви з'явився банер "звільнити Сенцова"

На Кримському мості в столиці РФ вивісили величезний плакат з вимогою звільнити Олега Сенцова та інших політв'язнів.

Про це у Facebook написала російська журналістка Вікторія Івлєва.

"І не треба думати, що в Росії немає вільних, небайдужих і совісних людей," - додала журналістка і звернулася до відвідувачів соцмережі з закликом "підписати петицію про обмін ув'язнених Росії і України".

Читайте також: Порошенко обговорив з Помпео звільнення політв'язнів Кремля

Як повідомлялося, Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Адвокат політв'язня Дмитро Дінзе заявив, що стан здоров'я Сенцова погіршився, а медики цивільної лікарні у місці відбування терміну незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова погрожували застосувати до нього каральну медицину - насильницьке годування. За словами адвоката, головлікар, "як дізнався, кого до нього привезли, сказав, що прив'яже Олега до лікарняного ліжка, напічкає його насильно медичними препаратами і штучним харчуванням".

Пізніше адвокат заявив, що отримав від неназваних дипломатів інформацію, що нібито російська влада готова допустити смерть Сенцова від голоду «для науки іншим в'язням».