Штати не підтримують розслідування МКС щодо дій Ізраїлю в Газі - Білий дім

Адміністрація США не підтримує розслідування Міжнародного кримінального суду щодо дій Ізраїлю в Газі, який не виключає видачі ордерів на арешт представників ізраїльської влади.

Про це заявила в понеділок під час пресбрифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже чітко висловилися щодо розслідування МКС, що ми не підтримуємо його, і ми не вважаємо, що вони мають юрисдикцію», - зауважила представниця адміністрації.

Читайте також: Побудова доку для гумдопомоги у Газі обійдеться США в $320 мільйонів - ЗМІ

Заява Білого дому щодо розслідування МКС пролунала після того, як спікер Палати представників Майк Джонсон у понеділок закликав адміністрацію Байдена оскаржити будь-які ордери на арешт ізраїльських посадовців. Спікер попередив, що в іншому випадку МКС «набуде безпрецедентної влади» щодо видачі ордерів на арешт американських політичних лідерів, дипломатів та військового персоналу.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу напередодні заявив, що будь-які рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі не вплинуть на дії Ізраїлю, натомість «створять небезпечний прецедент».