Побудова доку для гумдопомоги у Газі обійдеться США в $320 мільйонів - ЗМІ

Побудова доку для гумдопомоги у Газі обійдеться США в $320 мільйонів - ЗМІ

Укрінформ
Плавучий док, який буде використовуватися для доставки гуманітарної допомоги до Гази, обійдеться США щонайменше в 320 млн дол.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на власні обізнані джерела.

“Оціночна вартість спорудження американськими військовими доку у Газі для доставки гуманітарної допомоги зросла до 320 млн дол.”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що ця цифра майже подвоїлася відтоді, як ідея створення доку була вперше озвучена на початку року. “Ця цифра, про яку раніше не повідомлялося, відображає величезний масштаб будівельних зусиль, у яких, за даними Пентагону, бере участь близько 1000 військовослужбовців США”, - стверджує видання.

Після завершення першого етапу спорудження, причалом щодня зможе проїздити 90 вантажівок, а після остаточної добудови - до 150. “Минулого тижня в ООН заявили, що у середньому в квітні до Гази в’їжджало 200 вантажівок щодня”, - зауважує агентство.

Читайте також: Ізраїльські винищувачі завдали ударів по позиціях «Хезболли» на півдні Лівану

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебувають у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинули понад 30 тисяч палестинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-