Порошенко обговорив із Помпео звільнення політв'язнів Кремля

Порошенко обговорив із Помпео звільнення політв'язнів Кремля

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з державним секретарем США Майком Помпео порушував питання Донбасу і Криму, просування ініціативи розміщення міжнародних миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, а також звільнення українських політв'язнів.

Про це глава держави написав у Facebook.

"Із державним секретарем США обговорили важливість скоординованих дій у рамках просування ініціативи розміщення міжнародних миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, включно з поверненням контролю над неконтрольованою ділянкою кордону України з Росією", - зазначив Президент.

Читайте також: Держдеп повідомив, про що говорили Порошенко й Помпео

Він додав, що під час розмови також наголошувалося на "пріоритетності продовження руху від політики невизнання анексії до політики деокупації Криму", на необхідності збереження санкцій проти Росії, "допоки не будуть відновлені суверенітет і територіальна цілісність України, включно з Кримом", на питанні звільнення українських заручників та політичних в'язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі і в Криму.  

"Маємо посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, зокрема Олега Сенцова, який голодує уже 86 день", - акцентував глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-