Держдеп розвіяв спекуляції про зміну політики США щодо Росії — МЗС Польщі

Заява держдепартаменту США про невизнання окупації Криму та агресії в Україні розвіює усілякі спекуляції про зміну політики Вашингтона щодо Росії.

На цьому наголосив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович під час візиту до США, інформує Interia.pl.

“..Заява Держдепартаменту розвіює будь-які сумніви, усілякі спекуляції, що стосуються можливої зміни політики (США) щодо Росії, щодо України”,- заявив Чапутович.

Він зауважив, що ця американська заява не була несподіванкою для Варшави, оскільки раніше союзники Польщі декларували її прийняття.

Чапутович звернув увагу, що Варшава також прийняла відповідну заяву, в якій підкреслює, що “Росія упродовж чотирьох років нелегально окуповує Крим, що є порушенням базових принципів міжнародного права”.

Читайте також: Варшава засуджує окупацію Криму: Росія порушила міжнародне право

Чапутович прибув до Вашингтону на конференцію щодо свободи релігій, яку організовує держдепартамент США. Напередодні він провів переговори у Конгресі США, а сьогодні зустрінеться з радником президента США з питань безпеки Джоном Болтоном.

Як повідомляв Укрінформ, в оприлюдненій декларації МЗС Варшава засудила окупацію Росією Криму і висловила підтримку суверенітету і територіальній цілісності України.

Держсекретар США Майк Помпео оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що Сполучені Штати не визнають претензій Росії на суверенітет над окупованим Кримом і звинувачують її в підриві міжнародних принципів миру і безпеки.