США розпочнуть переговори із ЄС щодо зниження митних бар’єрів

Вашингтон розпочне переговори з Брюсселем щодо зниження торговельних перепон, а на цей час США утримаються від чергових кроків щодо встановлення митних бар’єрів.

На цьому під час прес-конференції з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером за результатами переговорів у Вашингтоні заявив президент США Дональд Трамп, інформує Reuters.

“Це був великий день для вільної і чесної торгівлі, справді великий день”, - заявив Трамп.

За його словами, сторони працюватимуть у напрямку нульових митних тарифів у сфері промисловості, що не стосується автомобільної галузі.

Читайте також: Трамп пропонує США і Євросоюзу синхронно скасувати всі мита

“Ми працюватимемо над зменшенням бар’єрів і збільшенням торгівлі у сфері послуг, хімічної, фармацевтичної та медичної продукції, а також торгівлі соєю”, - підкреслив глава Білого дому.

Він повідомив, що сторони домовилися про “негайне” збільшення імпорту до ЄС американської сої і зрідженого газу (LNG).

“Вони (ЄС - ред.) хочуть стати найбільшим покупцем LNG”, - додав він.

Трамп зазначив, що в результаті досягнутих домовленостей торгівля між країнами буде “більш врівноваженою”.

Читайте також: Польща хоче відмовитися від російського газу після запуску Baltic Pipe

Він повідомив про домовленість з Юнкером щодо створення робочої групи, яка займатиметься питаннями торгівлі.

“Ми розпочнемо торговельні переговори, вирішимо справу щодо мита на алюміній і сталь, а також щодо введення митних тарифів у відповідь”, - констатував Трамп.

Читайте також: МВФ: Торговельна війна Трампа загрожує падінням світового ВВП

Reuters зауважує: невідомо точно, чи сторони досягнули якогось прогресу у справі американського мита на імпорт автомобілів з ЄС. Утім, Юнкер під час прес-конференції підкреслив, що сторони домовилися не запроваджувати жодних нових митних тарифів на час проведення переговорів.

Раніше Трамп пригрозив запровадити 25% митний збір на імпорт автомобілів до США, що може поставити під удар європейських, японських та південнокорейських виробників автопродукції.