На кандидата від партії Шольца напали під час агітації на виборах до Європарламенту

Кандидата від Соціал-демократичної партії Німеччини канцлера Олафа Шольца на виборах до Європейського парламенту побили та серйозно травмували під час агітації у Дрездені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Кандидат від лівоцентристської партії канцлера Олафа Шольца на виборах до Європейського парламенту був побитий та серйозно поранений під час агітації у місті на сході країни", - повідомили в партії Шольца сьогодні.

Маттіас Еке, кандидат від СДПН, зазнав нападу під час розклеювання агітаційних плакатів у Дрездені в п'ятницю ввечері, поінформували в партії.

Повідомляється, що його доставили до лікарні - він потребував хірургічного втручання. За даними поліції, 41-річного чоловіка побили ногами четверо чоловіків, і ця ж група, ймовірно, напала на представника Партії зелених за декілька хвилин по тому на тій же вулиці.

Це останній з низки інцидентів, що підвищили політичну напругу в Німеччині напередодні виборів. Соціал-демократи Шольца, або партія SPD, розпочали свою офіційну кампанію до виборів, призначених на 9 червня, мітингом минулого тижня у Гамбурзі, рідному місті Шольца.

Міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер, яка також є соціал-демократом, заявила, що якщо буде доведено, що напад на Еке був політично вмотивованим, це буде вважатися "серйозним наступом на демократію".

"Ми переживаємо новий вимір антидемократичного насильства", – сказала Фезер.

Глава МВС, як зазначається у дописі в соцмережі Х, планує негайно обговорити інцидент з міністрами внутрішніх справ усіх федеральних земель. З колегою в землі Саксонія вона вже провела розмову: «Правова держава повинна і буде відповідати на це жорсткими діями та подальшими заходами захисту демократичних сил у нашій країні»

Своєю чергою президентка Європарламенту Роберта Мецола написала німецькою в соцмережі Х: «Вжахнулась жорстоким нападом на євродепутата Маттіаса Еке в Дрездені. Моя повна підтримка та солідарність. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Матіасе, Європарламент стоїть на вашому боці».

Урядові та опозиційні партії у ФРН заявляють, що їхні члени та прихильники зіткнулися з хвилею фізичних та словесних нападів та закликають поліцію посилити захист політиків та передвиборчої кампанії загалом.

Читайте також: У ЄС почали розслідування щодо Facebook та Instagram через недостатню протидію фейкам перед виборами

Як повідомляв Укрінформ, голосування на європейських виборах відбудеться 6-9 червня 2024 року.

Фото: picture alliance/dts-Agentur