Австралія даватиме дозвіл на постійне проживання лише за знання англійської

Уряд Тернбулла може запровадити тестування на знання англійської мови, як обов’язкову вимогу для отримання дозволу на постійне проживання в Австралії.

Про це повідомляє інформаційний веб-ресурс news.com.

“Це стане сильнішим стимулом вивчати мову, оскільки отримання права на постійне проживання є найважливішою метою для багатьох”, - зауважив міністр громадянства Алан Тадж.

Згадане нововведення пропонується після невдалої минулорічної спроби федерального уряду запровадити іспит з англійської мови як частину іспиту на громадянство, однак, на думку багатьох, тестування виявилося занадто складним і це не було підтримано Сенатом.

Натомість зараз уряд розглядає запровадження більш простого розмовного тестування, яке однак проходитимуть всі, хто бажає стати постійним мешканцем Зеленого континенту.

Цілеспрямованість австралійських урядовців у цьому питанні не випадкова – за даними уряду, сьогодні близько одного мільйона австралійців не розмовляють англійською і, згідно з прогнозами, впродовж найближчих трьох років ця цифра буде зростати та сягне далеко за мільйон.

Читайте також: У парламенті Австралії хочуть заслухати Цукерберга

“Це особливо важливо, з огляду на концентрацію неангломовних мешканців у конкретних локаціях, в основному у Мельбурні та Сіднеї”, - наголосив Алан Тадж, який не вперше відзначає важливість англійської для інтеграції мігрантів.

Наразі урядова коаліція веде переговори з незалежними парламентарями, аби отримати їхню підтримку під час голосування за зміни до законодавства про громадянство, які були відхилені у Сенаті минулого року.