Демократи у Конгресі не допустять усунення Джонсона з посади спікера за підтримку України

Провідні представники Демократичної партії США пообіцяли захистити республіканця Майка Джонсона від погроз його ультраправих однопартійців спровадити спікера Палати представників у відставку.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill, 

Республіканка Марджорі Тейлор Ґрін, яка часто просуває російські наративи, заявила у вівторок, що обіцяна демократами підтримка спікера стала останньою краплею в довгому списку її претензій до нього. Вона звинуватила Джонсона в укладанні «брудних угод» з демократами, закликала спікера поміняти партію й пообіцяла змусити Палату представників проголосувати за його відставку. Раніше вона була вкрай обурена тим, що Джонсон виніс на голосування законопроєкт із допомогою Україні.

«Якщо демократи хочуть обрати його спікером (а деякі республіканці хочуть підтримати висунутого демократами спікера), я дам їм шанс це зробити», – написала вона в соцмережі X.

Водночас Ґрін відмовилася повідомити, коли планує винести відповідну резолюцію на голосування.

«Плани все ще розробляються», – заявила вона журналістам.

Читайте також: У Конгресі США пропонують призначити депутатку Тейлор Ґрін посланцем Путіна

За годину до цих погроз провідні демократи Палати представників – лідер меншості Гакім Джеффріс, представниця меншості Кетрін Кларк і голова демократичного кокусу Піт Агілар - заявили про намір захистити Майка Джонсона від спроб Ґрін усунути його з посади. Вони мають намір запропонувати відкласти розгляд її проєкту резолюції, що означатиме – назавжди його поховати.

Як повідомляв Укрінформ, про те, що демократи в Палаті представників не дозволять ультраправим республіканцям усунути Майка Джонсона з посади спікера заявляв конгресмен Джаред Московіц.

Фото: Getty Images