У Конгресі США пропонують призначити депутатку Тейлор Ґрін посланцем Путіна

У Конгресі США пропонують призначити депутатку Тейлор Ґрін посланцем Путіна

Укрінформ
Член Палати представників США демократ Джаред Московіц вніс іронічну поправку до законопроєкту про допомогу Україні стосовно конгресвумен Марджорі Тейлор Ґрін, яка демонструє антиукраїнську позицію, – запропонував призначити її спеціальним посланцем Путіна в Конгресі.

Про це передає Укрінформ.

«Враховуючи, що член Палати представників Марджорі Тейлор Ґрін неодноразово намагалася заблокувати допомогу Україні, надаючи Володимиру Путіну можливість незаконно порушувати суверенітет і територіальну цілісність України; …перепостила інформацію від Фонду стратегічної культури – російського каналу дезінформації та пропаганди, на який накладено санкції Управлінням з контролю за іноземними активами, – Конгрес вважає, що член Палати представників Марджорі Тейлор Ґрін має бути призначена спеціальним посланцем Володимира Путіна в Конгресі США», – ідеться в поправці Московіца.

Таким чином конгресмен відреагував на безглузді поправки Тейлор Ґрін, співзвучні кремлівським наративам, якими вона заспамила таблицю пропозицій Комітету Палати представників з питань регламенту.

Зокрема, конгресвумен запропонувала зобов’язати «всіх членів Конгресу, які проголосують за цей закон, призвати в українську армію», заборонити фінансування, «доки Україна не проведе вільні й чесні вибори», «не припинить переслідування християн», «не закриє всі біолабораторії», не заборонить аборти, доки не розпочнуться «мирні переговори між Росією та Україною».

Також, відповідно до її напрацювань, закон про допомогу Україні має «доручити президентові вивести США з НАТО».

Читайте також: Демократи Палати представників готові підтримати проєкт Джонсона щодо допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Джонсон представив окремі плани допомоги США для України, Ізраїлю й Тайваню. За його словами, ця ініціатива має за основу законопроєкт із зовнішнім фінансуванням, ухвалений у лютому Сенатом США, однак розділяє його на чотири окремих документи.

У середу Конгрес оприлюднив ці законопроєкти.

Джонсон зазначив, що питання про підтримку Україні Палата представників розгляне в суботу.

Кілька праворадикальних членів Республіканської партії, зокрема Тейлор Ґрін погрожують Джонсону звільненням, якщо він винесе це питання на розгляд Конгресу.

Сам він вважає критично важливим надання «летальної допомоги» Україні.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-