Суд заборонив Трампу блокувати критиків на його твітер-сторінці

Суд міста Нью-Йорк заборонив президенту США блокувати користувачів у його twitter, оскільки сторінка Трампа вже стала публічною платформою в США, де потрібно дотримуватися свободи вираження думок.

Рішення було прийняте в середу, повідомило американське інформагентство Reuters.

"Суддя Нью-Йорка в середу постановив, що президент Дональд Трамп не може за законом блокувати твітер-користувачів у мережі зі свого облікового запису в соціальній мережі, виходячи з їхніх політичних поглядів", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Зятю Трампа нарешті видали допуск до державної таємниці

Дональд Трамп, який має у мережі акаунт під іменем @RealDonaldTrump, використовує його для просування власного порядку денного, оголошення політичних рішень і поглядів, а також для атак проти опонентів. Він заблокував багатьох критиків на своєму акаунті, що не дозволило їм безпосередньо реагувати на твіти президента.

Згідно з рішенням судді, твітер-акаунт президента Трампа є публічним форумом, тож блокування доступу для людей, які відповідають на його твіти, висловлюючи альтернативні думки, є дискримінацією. Це також було визнано порушенням першої поправки до Конституції США, яка захищає свободу висловлення думок.

Сам президент Трамп поки не прокоментував рішення суду.