Конгресвумен Ґрін виступила з новими погрозами щодо відставки Джонсона через підтримку України

Конгресвумен від Республіканської партії Марджорі Тейлор Ґрін виступила з новими погрозами на адресу спікера Палати представників Майка Джонсона, посиливши також критику дій Конгресу й Адміністрації США щодо подальшої підтримки України.

На це звертає увагу в понеділок The Hill, передає Укрінформ.

«Постійне фінансування для України – це саме те, чого вони (в Білому домі – ред.) хочуть, і Майк Джонсон їм це надасть», - наводить видання один із останніх дописів Ґрін на соціальній платформі X (колишньому Твіттері).

Вона продовжила спекуляції з приводу того, що адміністрація Байдена не бачить варіанту миру в Україні, що, вочевидь, натякає на проведення переговорів з Путіним, чого так прагнуть у Кремлі.

Читайте також: Демократи в Конгресі США не підтримають відставки Джонсона - конгресмен Московіц

«Вони планують надалі фінансувати проксі-війну з Росією в Україні, і коли це не спрацює, після того, як усі українські чоловіки будуть убиті, наступним кроком вони введуть американські війська», - написала ультраправа республіканка-трампістка.

При цьому вона звинуватила спікера Майка Джонсона, що він підтримує політику адміністрації Байдена й сенатора-демократа Чака Шумера, чим, мовляв, зрадив своїх виборців -республіканців.

«Його дні на посаді спікера полічені», – виступила Ґрін із новими погрозами щодо відставки Джонсона.

Водночас, як звертає увагу The Hill, ініціативу Ґрін підтримує лише двоє інших республіканців у нижній палаті. Цього могло би бути й достатньо для того, щоби звільнити Джонсона з посади через недостатню кількість голосів республіканців. Однак таке може статися лише в разі, якщо всі демократи також підтримають ініціативу Ґрін щодо відставки спікера.

Читайте також: У Конгресі США пропонують призначити депутатку Тейлор Ґрін посланцем Путіна

Як повідомляв Укрінформ, у неділю конгресмен-демократ Джаред Московіц заявив, що демократи не підтримають спроб відставки республіканця Джонсона, якщо ультраправа депутатка Марджорі Тейлор Ґрін винесе це питання на голосування.

Фото: Global Look Press