Зятю Трампа нарешті видали допуск до державної таємниці

Зятю Трампа нарешті видали допуск до державної таємниці

Укрінформ
Чоловік Іванки Трамп і високопоставлений радник глави Білого дому Джаред Кушнер після тривалої перевірки нарешті отримав допуск ФБР до державних секретів, розвіявши сумніви, пов'язані з російським розслідуванням спецпрокурора Мюллера.

Про це повідомило в середу американське центральне видання The New York Times.

"Джаред Кушнер, зять, а також радник президента Трампа, отримав постійний допуск до секретної інформації, поклавши край довгому періоду невизначеності, який лише посилював питання про те, чи перебуває він під загрозою в розслідуванні Мюллера",- зазначає видання.

Читайте також: Трамп хоче звільнити Іванку та її чоловіка з адміністрації Білого дому - NYT

ФБР перевіряла бекграунд Кушнера впродовж року, оскільки чиновник і член родини президента мав складну історію фінансових відносин, у тому числі з багатьма іноземними організаціями. Така затримка створювала неясність в контексті розслідування ФБР, і не давала відповідей на те, чи дійсно допуск Кушнера до державної таємниці може загрожувати національній безпеці.

"Тим часом, рішення про надання допуску не гарантує, що зять президента не буде притягнутий до відповідальності в межах слідства", - зауважує видання.

Читайте також: Зятю Трампа закрили доступ до секретних даних Білого дому

Як повідомляв Укрінформ, Джаред Кушнер фігурує в кількох епізодах розслідування Мюллера, в тому числі, під час зустрічі команди Трампа з росіянами у Trump Tower у Нью-Йорку під час виборчої кампанії. За попередньою інформацією, під час цих переговорів росіяни пропонували оприлюднити компромат на кандидата від Демократів Гілларі Клінтон, який потім з'явився у WikiLeaks.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-