Побудова доку для гумдопомоги у Газі обійдеться США в $320 мільйонів - ЗМІ

Плавучий док, який буде використовуватися для доставки гуманітарної допомоги до Гази, обійдеться США щонайменше в 320 млн дол.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на власні обізнані джерела.

“Оціночна вартість спорудження американськими військовими доку у Газі для доставки гуманітарної допомоги зросла до 320 млн дол.”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що ця цифра майже подвоїлася відтоді, як ідея створення доку була вперше озвучена на початку року. “Ця цифра, про яку раніше не повідомлялося, відображає величезний масштаб будівельних зусиль, у яких, за даними Пентагону, бере участь близько 1000 військовослужбовців США”, - стверджує видання.

Після завершення першого етапу спорудження, причалом щодня зможе проїздити 90 вантажівок, а після остаточної добудови - до 150. “Минулого тижня в ООН заявили, що у середньому в квітні до Гази в’їжджало 200 вантажівок щодня”, - зауважує агентство.

Читайте також: Ізраїльські винищувачі завдали ударів по позиціях «Хезболли» на півдні Лівану

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебувають у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинули понад 30 тисяч палестинців.