Канада повернула громадянство сину російських шпигунів

Син розсекречених російських шпигунів Тімоті Вавилов через суд зобов'язав Канаду повернути собі громадянство.

Про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC News.

«Тімоті Вавилов, народжений у Торонто син російських шпигунів, отримав перемогу в суді, що підтверджує його канадське громадянство, через чотири роки після того, як уряд Канади не дозволив йому поновити паспорт», - йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення ухвалив федеральний суд Канади.

Раніше подібне рішення раніше було ухвалено і щодо молодшого брата Тімоті - Олександра.

Разом із батьками, які багато років працювали глибоко законспірованими радянськими, а потім російськими розвідниками, їх було спочатку затримано, а потім депортовано до РФ разом з іншими російськими агентами в обмін на чотирьох шпигунів Західних держав, серед яких був і Сергій Скрипаль.

Хоча Тімоті та Олександр і народилися на території Канади, уряд вважає, що набуття ними громадянства було незаконним, оскільки їхні батьки були співробітниками іноземного уряду. За законами Канади в такому разі право на громадянство за народженням не поширюється. Однак адвокатам вдалося довести у федеральному суді, що це правило поширюється лише на іноземців із захищеним статусом, наприклад, дипломатів, якими шпигуни під прикриттям не були.

Читайте також: Канадські депутати вимагають вибачень від Папи Римського

Наразі справу братів Вавилових направили до Верховного суду Канади, рішення якого не підлягає оскарженню.

Тим часом батьки Олександра й Тімоті наразі займаються успішною підприємницькою діяльністю у Росії. В’їзд до Канади їм закрито.