Канадські депутати вимагають вибачень від Папи Римського

Канадські депутати вимагають вибачень від Папи Римського

Укрінформ
Канадський парламент більшістю голосів підтримав звернення до Папи Римського із закликом приїхати до Канади й особисто вибачитися за погане ставлення Церкви до корінних народів у минулому сторіччі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за це рішення проголосувало 269 депутатів при мінімально необхідних 169, проти виступило лише 10 законодавців.

Звернення, внесене депутатом від опозиційної Нової демократичної партії Чарлі Ангусом, також закликає Святий престол поважати «моральні зобов'язання» Угоди про індіанські школи-інтернати від 2006 року. Цією угодою Церква пообіцяла зібрати 25 млн дол на допомогу учням цих навчальних закладів, однак досі не виконала цього.

Також депутати закликали Ватикан оприлюднити усі наявні документи про діяльність індіанських шкіл-інтернатів в Канаді.

Зазначимо, що в березні Папа Франциск офіційно відмовився вибачатися за попередні помилки Церкви у ставленні до корінних народів Канади.

Читайте також: В Оттаві показали фільм про жінок-учасниць АТО

Католицька церква за допомогою різноманітних релігійних орденів керувала 72% індіанських шкіл-інтернатів на території Канади. У ці навчальні заклади починаючи із 1876 року примусово забирали дітей багатьох представників корінних народів Канади з метою їх асиміляції. Через ці інтернати пройшли близько 150 тис осіб, 6 тис із яких загинули від поганого ставлення та постійного недоїдання. Останній подібний навчальний заклад був закритий лише у 1996 році. Психологічні травми, отримані учнями під час навчання, досі негативним чином впливають на громади корінних народів Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-