Канадська опозиція вважає, що треба видворити ще більше дипломатів РФ

З огляду на намагання Росії втрутитися у демократичні процеси в Канаді, офіційній Оттаві слід видворити більше російських дипломатів.

Таку думку висловив тіньовий міністр оборони Канади, депутат канадського парламенту Джеймс Безан в інтерв’ю The Hill Times.

«Думаю, що ми могли б вислати більше, ніж лише чотирьох дипломатів», - прокоментував Безан видворення минулого місяця Канадою чотирьох російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку у Солсбері.

За його словами, Канаді варто уважніше придивитися до усіх російських дипломатів у країні, переглянувши загальну дипломатичну присутність Росії. «Вони активно намагаються дестабілізувати наш виборчий процес та вплинути на результати голосування», - наголосив депутат. 

Читайте також: Офіційна Канада відреагувала на висилку дипломатів з РФ

На його переконання, Канаді варто посилити свої санкції проти Росії, однак зробити це в погодженні із союзниками. «Якщо ми хочемо надіслати помітний сигнал щодо нападу у Солсбері, то повинні озброїтися ще більшою дубиною та прорідити ряди дипломатів, які перебувають у Канаді, але можуть мати зв'язки із тим, що трапилося у Великій Британії», - зауважив Безан.

Він додав, що Канада повинна «продовжувати спонукати наших союзників робити більше задля ізоляції Путіна та стримування його імперіалістичних амбіцій».