Російські кораблі "полювали" на британську субмарину під час атаки у Сирії - ЗМІ

Під час ракетного удару по Сирії, який завдали США, Великобританія та Франція, російські військові кораблі, літаки та підводні човни заблокували одну із британських субмарин класу Astute з ракетами у Середземному морі.

Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на The Sunday Times.

Підводний човен провів кілька днів, намагаючись уникнути виявлення. На нього "полювали" два російські фрегати і літак, пише видання.

Також у блокуванні взяли участь два підводні човни класу "Кіло", оснащені торпедами та протикорабельними ракетами, які західні військово-морські експерти називають "чорна діра", оскільки вони доволі тихі, через що їх важко виявити. До цього човни базувалися у порту сирійського міста Тартус, однак незадовго до атаки покинули порт.

Читайте також: Британія має бути готова до відповіді РФ через удари по Сирії - Джонсон

На допомогу британській субмарині прийшов американський літак Boeing P-8 Poseidon, який відстежував російські кораблі та літаки.

Як повідомлялося, 14 квітня США, Великобританія та Франції здійснили військову операцію в Сирії у відповідь на хімічну атаку урядовими силами Башара Асада. У результаті було уражено об'єкти, що мають стосунок до програми сирійського уряду щодо використання хімічної зброї. Загиблих внаслідок операції немає, проте троє осіб дістали осколкові поранення.