Держдеп США висловив співчуття російському народу через трагедію в Кемерово

Державний департамент висловив співчуття родинам жертв, а також постраждалим від пожежі в торговельному центрі Кемерово, підкресливши, що стоїть разом з російським народом, однак не з урядом РФ, який прагне підірвати західні цінності.

З відповідною заявою виступила в вівторок речниця Держдепартаменту Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми висловлюємо співчуття російському народу у зв'язку з жахливою трагедією, перед якою вони опинилися зараз. Трагедія, що сталася у торговельному центрі в Кемерові. Як матір я навіть не можу собі уявити біль, яку там відбувають люди", - зауважила Науерт.

Читайте також: Кемеровська трагедія: на мітингу в Москві скандують "Путіна – у відставку"

Вона поінформувала, що посол США в Росії Джон Хантсман у вівторок відвідав церкву в Москві для того, щоб помолитися за всіх, хто постраждав під час трагедії в Кемерово.

"Це людська трагедія, і наші серця – з російським народом", - зауважила представник Держдепу.

Водночас вона констатувала, що відносини США з російським урядом на нинішньому етапі є складними. Науерт нагадала про рішення США в понеділок вислати 60 оперативників російської розвідки, які були акредитовані в Сполучених Штатах як російські дипломати, а також про припинення роботи генконсульства РФ у Сіетлі.

"Президент (Трамп – ред.) особисто підписав це розпорядження для того, щоб продемонструвати нашу непохитну солідарність зі Сполученим Королівством після того, як Росія застосувала бойову хімічну речовину нервово-паралітичної дії для атаки проти британського громадянина та його доньки", - зауважила Науерт.

Читайте також: Блискуча перемога Путіна: Волоколамськ, Кемерово - що далі?

Вона підкреслила, що рішення США та союзників створило "серйозні наслідки для Росії через продовження нею порушення міжнародного права".