У двох штатах США пронеслися руйнівні торнадо, є поранені

Руйнівні торнадо охопили частини східної Небраски та Айови у п’ятницю, коли в центральній частині США вирувала багатоденна сильна гроза, унаслідок негоди були поранені щонайменше троє людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Станом на 21:30 п'ятниці Національна служба погоди отримала щонайменше 60 повідомлень про торнадо у п’яти штатах.

Окрім попереджень про торнадо, у п’ятницю надійшло 19 повідомлень про руйнівний вітер та 45 повідомлень про випадіння граду.

Губернатор штату Айова Кім Рейнольдс вчора оголосив стихійне лихо для округу Поттаваттамі через негоду. Губернатор-республіканець сказав, що оголошення було спрямоване на підтримку зусиль з відновлення після шторму в місті Мінден.

У п'ятницю торнадо також охопив околиці міста Лінкольн, штат Небраска, зриваючи дахи з будинків. 

Декілька вагонів поїзда зійшли з рейок біля Вейверлі, штат Небраска після того, як на потяг налетів торнадо.

Читайте також: У Британії та Ірландії пронісся шторм «Кетлін», який призвів до скасування авіарейсів і знеструмлень

Очікується, що серйозні шторми триватимуть до неділі, але найнебезпечнішим днем може бути субота, коли загроза пошириться від Мічигану до Техасу, включаючи міста Оклахома-Сіті, Канзас-Сіті, Даллас, Мілуокі, Чикаго та Остін. Зазначається, що шторми можуть принести руйнівні пориви вітру, град розміром з бейсбольний м'яч та сильні торнадо.

Як повідомляв Укрінформ, 7 січня внаслідок шторму в Анталії біля узбережжя утворилися гігантські хвилі, сильний вітер зносив дахи з будівель, ламав рекламні щити та пообривав лінії електропередач.

Фото: CNN