Кемеровська трагедія: на мітингу в Москві скандують

Кемеровська трагедія: на мітингу в Москві скандують "Путіна – у відставку"

Укрінформ
У столиці Росії Москві на Пушкінській площі люди зібралися на стихійну акція пам’яті жертв пожежі в кемеровському торговому центрі "Зимова вишня".

Радіо Свобода повідомляє, що участь в акції бере кілька тисяч людей.

Захід не був узгоджений з мерією міста, проте влада пообіцяла не розганяти учасників. Радіо Свобода веде трансляцію з акції.

Періодично люди починають скандувати "Путіна – у відставку", "Росія без Путіна", "Кемерово, ми з тобою", "Правду! Правду!" і "Вбивцям дітей не місце в Кремлі".

Водночас, як заявляють ініціатори, акція має мовчазний характер. Учасники жалобного мітингу тримають невеликі плакати з написами "Кемерово 25.03.2018", "Не забудемо 25.03.2018", "Тулєєва у відставку" і "Хабарі вбивають дітей".

Учасники акції спорудили народний меморіал біля підніжжя пам’ятника Пушкіну. Через велику кількість людей на площі, учасники передають одне одному квіти, м’які іграшки і свічки.

Акцію відвідав опозиційний політик Олексій Навальний разом зі своєю дружиною Юлією. Раніше він підтримав ідею провести жалобний захід.

Нагадаємо, пожежа у кемеровському супермаркеті "Зимова вишня" розпочався 25 березня. Повідомлялося, що через дії охорони і неспрацювання пожежної сигналізації люди опинилися заблокованими в кінозалах і інших приміщеннях. Серед щонайменше 64 загиблих – багато дітей. Очевидці стверджують, що жертв набагато більше. Родичі загиблих стверджують, що в результаті пожежі загинула 41 дитина.

Читайте також: Кемеровська трагедія: у Москві пройдуть офіційна та неофіційна акції пам'яті

Слідчий комітет Росії заявив про "кричущі порушення" протипожежної безпеки. Порушена кримінальна справа, триває слідство. Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін найбільш ймовірною причиною пожежі в торговельному центрі в Кемерові називає "замикання електропроводки".

27 березня в Кемерові декілька сотень людей зібралися на стихійний мітинг. Люди вимагають оприлюднити повну інформацію про пожежу, заявляють, що влада применшує її масштаби і кількість жертв, висловлюють невдоволення роботою рятувальників і наполягають на проведенні чесного і ретельного розслідування.

Президент РФ Володимир Путін, який приїхав в Кемерово 27 березня, оголосив 28 березня загальноросійським днем жалоби.

Фото: Грани.ру

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-