США і Корея проведуть масштабні військові навчання у квітні

Масштабні військові маневри в районі Корейського півострова за участю сил США і Південної Кореї будуть поновлені після зимових Параолімпійських ігор, які проходитимуть у Пхьончхані.

Про це повідомив у середу Reuters із посиланням на інформагентство Yonhap.

"Південна Корея та Сполучені Штати проведуть на початку квітня спільні військові навчання, після завершення зимових Олімпійських і Параолімпійських ігор", - повідомив радник з питань безпеки президента Південної Кореї Мун Чон Ін.

Виступаючи на семінарі у Вашингтоні, він зазначив, що, за його інформацією, навчання мають стартувати в перший тиждень квітня.

Водночас він допустив, що в разі початку мирних переговорів між США і Північною Кореєю "можливий певний компроміс" щодо проведення цих маневрів.

Читайте також: Місія Orbital: українських льотчиків можуть навчати у Британії

Військові США і Республіки Корея із загостренням ситуації на Корейському півострові та зростанням небезпеки з боку КНДР проводять щорічні навчання "Ключова рішучість" та "Молодий орел" за участі понад 17 тис. американських і 300 південнокорейських військових. Зазвичай навчання проходять у березні та квітні, втім на період спортивних змагань у Пхьончхані вони були перенесені.

Як відомо, нині не виключається можливість початку мирних переговорів між США і Північною Кореєю. Щоправда, американська сторона наголошує, що готова вести діалог лише за умови повної денуклеаризації Корейського півострова.