Сайт розслідувачів час від часу «лягає» через «Райські папери»

Сайт Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань не витримав навали відвідувачів після опублікування «райських документів» і незадовго до опівночі за Київським часом перестав реагувати на запити.

Після введення інтернет-адреси та при спробі переходу висвічується пуста сторінка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Журналісти Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань виклали у мережу результати вивчення 13,4 мільйонів документів, які зокрема містять компромат на посадовців найвищого рівня в усьому світі, о 20.00 за київським часом.

Серед документів найбільше інформації отримано з архіву юридичної компанії Appleby, офіс якої знаходиться на Бермудських островах і яка вважається авторитетним реєстратором офшорних кампаній та достеменно перевіряє своїх клієнтів, обслуговуючи представників політичної та фінансової еліти з усього світу, провідні компанії.

Читайте також: "Райські папери": олігархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів

Як стало відомо з документів, комерційний секретар США Вілбур Росс, наближений до Дональда Трампа, має ділові зв’язки із представниками з оточення президента Володимира Путіна.

Окрім того, важливий інвестор Twitter та Facebook мав фінансові зв'язки з двома російськими державними компаніями.

Причетними до фінансових оборудок в офшорах виявилися особи, наближені до прем’єр-міністра Канади, а також королеви Єлизавети ІІ та інші відомі постаті сучасної історії.