"Райські папери": Кремль інвестував у Twitter та Facebook

Укрінформ
Важливий інвестор Twitter та Facebook мав фінансові зв'язки з двома російськими державними компаніями.

Про це йдеться у так званих "Paradise Papers" ("Райських паперах"), оприлюднених сьогодні Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одна з компаній, що належать Кремлю, ВТБ Банк, непомітно перерахував 191 мільйон доларів у інвестиційний фонд DST Global, який використовував ці гроші для придбання великої частки в Twitter у 2011 році», - йдеться у документах, оприлюднених журналістами-розслідувачами.

«Підконтрольна компанія Кремля - енергетичний гігант "Газпром" потужно профінансував офшорну компанію, яка співпрацювала з DST Global по великим інвестиціями в Facebook», - йдеться у документах.

Журналісти вказують, що засновник DST Global, російський мільярдер Юрій Мільнер, та інші партнери отримали значні прибутки, коли вони продали свої акції після першого публічного розміщення Facebook у 2012 році та Twitter в 2013 році.

«Немає жодних ознак того, що Кремль отримав вплив на Twitter або Facebook, або отримав внутрішню інформацію про компанії в результаті інвестицій, пов'язаних з Мільнером», - вказують дослідники, додаючи, що зв'язок між колишнім фінансовим інтересом Кремля у американських соцмережах та втручання у президентські вибори не спростований.

Про фінансовий зв'язок Мільнера з Twitter та Facebook було відомо раніше, «райські папери» розкрили причетність Кремля до цих відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-