Депутати Бундестагу у вересні відвідають базу НАТО в Коньї - МЗС Туреччини

Візит делегації Бундестагу на військову базу НАТО в турецькій провінції Конья запланований на восьме вересня і стане частиною місії Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомив представник МЗС Туреччини Хусейн Муфтюоглу, додавши, що німецьких парламентаріїв в ході візиту в провінцію Конья супроводжуватиме високопоставлений представник НАТО, повідомляє агентство Anadolu.

«Обговорення деталей візиту і запланованих кроків тривають в рамках структур НАТО», - сказав Муфтюоглу.

Читайте також: Авіабаза НАТО в Туреччині: ФРН наполягає на візиті до своїх солдатів у Коньє

Зазначається, що група депутатів Бундестагу планує провести зустріч з військовослужбовцями Бундесверу, дислокованими в рамках місії AWACS на базі НАТО в Коньї.

«Як раніше зазначили в прес-службі НАТО, візит німецьких парламентаріїв на базу в Коньї обговорювався генсеком альянсу з міністрами двох країн. Ці переговори полегшили організацію візиту», - сказав представник МЗС.

Читайте також: «Інджірлік»: глави МЗС Німеччини і Туреччини не змогли домовитися

"Туреччина продовжує робити посильний вклад в успішну реалізацію всіх місій НАТО", - сказав Муфтюоглу.

Раніше повідомлялося, що турецька сторона скасувала запланований візит до Коньї групи німецьких парламентаріїв, хоча раніше не мала нічого проти цього. Пояснення - напружені відносини між двома державами. На це канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не виключає можливості виведення солдатів бундесверу з цієї бази.