У Канаді жодного разу не виявили впливу на місцеві вибори

Канадська розвідка не виявила стороннього кібернетичного впливу на місцеві вибори, що проходили у країні протягом останніх п’яти років.

Про це йдеться у звіті Центру з безпеки комунікацій (канадської спецслужби, відповідальної за радіоелектронну розвідку) під назвою «Кіберзагрози демократичному процесу в Канаді», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Центр з безпеки комунікацій не виявив ознак впливу на демократичний процес під час тисяч виборів на провінційному та муніципальному рівнях у Канаді протягом останніх п’яти років», - зазначається у звіті.

При цьому в розвідці не вбачають загального зростання кібернетичних загроз для місцевих виборів і в майбутньому. «Ми передбачаємо, що рівень загроз демократичному процесу під час місцевих та провінційних виборів у Канаді найвірогідніше залишатиметься на чинному низькому рівні», - стверджують автори.

У цьому ж звіті стверджується, що минулі федеральні парламентські вибори у Канаді стали мішенню численних хакерів, хоча їх кібернетичні дії були досить простими та не мали суттєвого впливу на результат волевиялення народу.