У Катарі назвали "необгрунтованим" розрив дипвідносин шістьма країнами

Міністерство закордонних справ Катару заявило, що шкодує про вжиті сусідніми арабськими країнами заходи, назвавши їх "необгрунтованими".

Про це повідомляє Al Jаzeera

"Ці заходи є необгрунтованими і засновані на претензії і заявах, які не мають в дійсності жодних підстав", - йдеться у заяві МЗС Катару.

Як зазначили у відомстві, ці рішення "не вплинуть на звичайне життя громадян".

"Мета відома і вона полягає у тому, щоб узяти країну під опіку. Це само собою є порушенням його (Катару) суверенітету як держави", - зазначили в МЗС.

Водночас держсекретар США Рекс Тіллерсон у понеділок під час державного візиту до Австралії виступив із заявою, закликавши країни Перської затоки зберігати єдність. 

Як повідомлялося, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Бахрейн, а слідом за ними Ємен та Лівія заявили зранку у понеділок про розрив дипломатичних відносин із сусіднім Катаром, якому вони закидають підтримку терористів та екстремістів. 

Після розриву відносин дипломатичні місії цих держав у Катарі будуть закриті, також припиняється морське та повітряне сполучення з еміратом.

Наприкінці травня оприлюднено промову еміра Катару про підтримку нормальних відносин з Іраном, що викликало критику на саміті країн Перської затоки. Пізніше Доха заявила, що публікацію зробили хакери.