Трамп наказав розширити пошуки кандидатів на посаду директора ФБР

Президент США Дональд Трамп не повністю задоволений кандидатами на посаду директора ФБР, з якими вже відбулися співбесіди, оскільки наказав адміністрації розширити пошуки.

Про це повідомило в череду впливове видання Politico із посиланням на високопоставленого представника адміністрації.

"Президент Дональд Трамп шукає нових кандидатів на заміну звільненому директору ФБР Джеймсу Комі, розширивши коло після щонайменше двох раундів співбесід з понад десятьма претендентами на цей пост",- зауважив чиновник.

Раніше повідомлялося, що серед фаворитів у списку кандидатів був 75-річний екс-сенатор Джо Ліберман, який свого часу був членом Демократичної партії, а потім став незалежним законодавцем. Однак, пише Politico, він зіткнувся з опором з боку демократів, які ставлять під сумнів доцільність його призначення директором ФБР. Вони пояснюють це тим, що зараз Бюро проводить чутливе в політичному плані розслідування можливих зв'язків між президентською кампанією Трампа і російським урядом.

При цьому джерело не вказало причин, чому пошук кандидатів на посаду директора ФБР був розширений.

Процес співбесід із кандидатами проводився генеральним прокурором США Джеффом Сешнсом і його заступником Родом Розенстайном позаминулої суботи. Після цього президент США Дональд Трамп провів особисті зустрічі з кількома іншими  претендентами.

Нагадаємо: 9 травня президент США Дональд Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі, хоча його контракт формально діє до 2023 року. Пізніше у ЗМІ просочилася інформація, що Трамп під час розмови з міністром закордонних справ Росії начебто сказав йому, що Комі дуже завзято вів розслідування щодо втручання РФ у вибори в США.