Новий скандал: Трамп пояснював росіянам, за що звільнив

Новий скандал: Трамп пояснював росіянам, за що звільнив "навіженого" Комі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп хвалився перед главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і російським послом в США Сергієм Кисляком, що звільнив "навіженого" директора ФБР Джеймса Комі, щоб полегшити "великий тиск" на нього через розслідування дій росіян під час виборів у США.

Про це повідомила в п'ятницю газета The New York Times із посиланням на джерела, які ознайомили видання зі звітом цієї зустрічі.

"Я щойно звільнив главу ФБР. Він був божевільним, справжнім навіженим", - наводить видання слова президента.

При цьому Трамп додав, що "зіткнувся з великим тиском" через розслідування по Росії. "Ось його і зняли", - зауважив глава Білого дому, додавши також чомусь, що він особисто не перебуває під слідством.

Зміст розмови президента Трампа з російськими представниками був зафіксований у звіті Білого дому, зробленому на підставі записів в Овальному кабінеті. Один із чиновників зачитав виданню цитати, інший підтвердив загальну тему дискусії, повідомила NYT.

Водночас, речник Білого дому Шон Спайсер не висловив заперечень щодо цієї інформації. У своїй заяві він зазначив, що Джеймс Комі створив непотрібний тиск на здатність президента вести дипломатичні переговори з Росією з таких питань, як Сирія, Україна і "Ісламська держава".

Зустріч Дональда Трампа з міністром Лавровим і російським послом Кисляком відбулася на наступний день після того, як Комі був звільнений. Поява нової інформації підтверджує, що Трамп прийняв рішення звільнити Комі, передусім через його активність у розслідуванні щодо втручання Росії у внутрішні справи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-