У Каліфорнійському університеті відбулися сутички між прихильними Палестини та Ізраїлю

Між протилежними групами протестувальників у Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі в неділю виникли сутички, після того як демонстранти прорвали бар'єр, що розмежовував прихильників та противників політики Ізраїлю щодо Палестини.

Як передає Укрінформ, про це повідомила телекомпанія CNN, яка веде репортаж з місця події.

«Пристрасті з обох боків дуже високі, - сказала журналістка. - Люди кричать, іноді штовхаються і штурхають одне одного, і це часом доходить до насильства».

Організатори з кожної групи наголошоють, що намагаються зберегти спокій.

Поліцейські у спецзасобах стоять на деякій відстані від натовпу, але поки що не втручається в суперечку.

Університет у своїй заяві підтвердив, що демонстранти прорвали бар'єр між групами і що між ними відбулися «фізичні сутички».

Інформації про можливих постраждалих не надходило.

Читайте також: У Бостоні поліція затримала сотню пропалестинських учасників акції протесту

Як повідомлялося, пропалестинські протести проходять у багатьох навчальних закладах США.

У суботу поліція затримала сотню учасників акції у Північно-Східному університеті (м. Бостон) та ліквідувала несанкціонований наметовий табор на території кампусу.

Біля Вашингтонського університету в Сент-Луїсі (штат Міссурі) під час суботньої демонстрації було заарештовано понад 80 осіб.

У Колумбійському університеті в Нью-Йорку протестувальники вимагають від керівництва розірвати зв'язки з ізраїльськими академічними установами й відмовитися від інвестицій в пов'язані з Ізраїлем компанії.