У Бостоні поліція затримала сотню пропалестинських учасників акції протесту

У США в Північно-Східному університеті (м. Бостон) поліція затримала в суботу близько сотні учасників пропалестинської акції та ліквідувала несанкціонований наметовий табор на території кампусу.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Hill, протестувальники встановлювали намети в університетському парку Centennial Common. Служба охорони закладу разом з поліцією штату Массачусетс попросила протестувальників залишити парк.

Правоохоронці затримали деяких учасників акції, які не є студентами.

Читайте також: Пропалестинські студенти розблокували престижний паризький університет після угоди з керівництвом

«У те, що розпочалася як студентська демонстрація два дні тому, проникли професійні організатори, котрі не мають стосунку до Північно-Східного університету, – ідеться в заяві закладу, розміщеній в соцмережах. – У рамках наведення порядку поліція затримала близько сотні осіб».

Зазначається, що осіб, котрі пред'явили студентські посвідчення, було відпущено, однак їх буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності в межах університету, без залучення правоохоронних органів.

У начальному закладі заявили, що вжили відповідних заходів після того, як під час протестів почали лунати «злісні антисемітські образи».

«Ми не можемо терпіти такого роду ненависть у нашому кампусі», – ідеться в заяві.

Студентська організація «Хаскі за вільну Палестину», яка очолює протест, заявила в суботу, що адміністрація «поширила неправдиві наративи» щодо наметового табору.

«Ми тут, тому що наш університет відмовляється навіть вважати ситуацію катастрофічною гуманітарною кризою, яку спричинив геноцид палестинців, – заявила група в соцмережах. – Північно-Східний відмовляється розривати зв'язки з виробниками зброї, які ведуть бізнес із ізраїльськими військовими».

В університеті повідомили, що парк «повністю захищений» і що життя в кампусі повернулося до «нормального стану».

Пропалестинські акції проходять у багатьох навчальних закладах США. Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку до протестів долучилися студенти Колумбійського університету, де більш як тиждень тому також поліція затримала понад сотню протестувальників.