Додон прокоментував заяву генсека НАТО про нейтралітет Молдови

Президент Молдови Ігор Додон вітає заяву Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про "повагу до нейтралітету і територіальної цілісності Молдови".

Про це йдеться в Коментарі адміністрації президента за підсумками зустрічі в Брюсселі прем'єр-міністра Молдови Павла Філіппа з Єнсом Столтенбергом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Адміністрація президента Республіки Молдова прийняла до відома заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіппом. Ми вітаємо цю заяву, яка свідчить про те, що НАТО усвідомлює реальну перспективу постійного нейтралітету нашої держави з точки зору міжнародного визнання цього факту", - зауважується в коментарі.

Підкреслюється також, що "молдовська сторона готова до діалогу про можливе підписання в майбутньому відповідних політичних декларацій щодо постійного нейтралітету Молдови як одного з основних елементів взаємовигідного співробітництва між Молдовою і НАТО".

Водночас у коментарі президентської адміністрації зазначається, що "відкриття Офісу НАТО в Кишиневі не сприятиме зміцненню атмосфери довіри серед громадян, в тому числі серед жителів Придністровського регіону".

Раніше президент Молдови заявляв, що наполягатиме на скасуванні Угоди про відкриття Офісу НАТО в молдовській столиці.

Кількома днями раніше Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "Північноатлантичний альянс поважає нейтралітет, суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Республіки Молдова".

Відкриття Офісу НАТО в Кишиневі заплановано на літо 2017 року.

Фото: gagauzmedia.md