В Австралії пасажирський літак "загубив" пропелер у польоті

Літак місцевої авіакомпанії Regional Express Saab 340 здійснив екстрену посадку у сіднейському аеропорту, оскільки один з двох його пропелерів відпав у повітрі.

Про це повідомляє news.com

«Вони були на волосину від катастрофи - я не знаю, як їм вдалося вирулити», - прокоментував випадок президент австралійської повітряної асоціації Пол Казн.

Літак виконував регіональний рейс з міста Олбері до Сіднея. Близько полудня за місцевим часом пропелер одного з двох його двигунів відірвався, у зв'язку з чим пілот запросив екстрену посадку в міжнародному аеропорту Сіднея.

Пілотам вдалося благополучно посадити літак з одним функціонуючим пропелером. На борту повітряного судна перебувало 16 осіб, в результаті події ніхто з них не постраждав.

Офіційний представник авіакомпанії Regional Express заявив, що екіпаж дотримувався стандартних процедур, і літак, як належить, вчасно приземлився в аеропорту Сіднея.

Австралійське бюро безпеки на транспорті (ATSB) проводить розслідування інциденту і закликає всіх, хто знайде уламки літака, повідомити про це владу.

Regional Express є найбільшим незалежним регіональним авіаперевізником Австралії і володіє флотом з понад 50 літаків Saab 340, що здійснюють 1500 рейсів на тиждень до 58 пунктів призначення по всій країні.