Габріель та Еро прокоментували "Білу книгу" Єврокомісії

Глави МЗС ФРН Зігмар Габріель і Франції Жан-Марк Еро привітали "Білу книгу", присвячену 60-й річниці заснування Європейського Союзу, яку представив у середу в Європарламенті президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Про це йдеться в спільній заяві двох дипломатів, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"У часи, коли зростають загрози як всередині, так і ззовні, Німеччина і Франція поділяють переконання, що сильний Європейський Союз є нашим найкращим захистом і нашим найбільшим тріумфом на майбутнє", - йдеться в заяві.

Її підписанти вважають "Білу книгу" Єврокомісії "важливим і цінним внеском у більш широку дискусію про майбутнє Союзу, європейського проекту і функціонування ЄС". Вони вважають, що цей документ відображає сподівання європейців отримувати від проекту ЄС чіткі і конкретні результати.

Міністри закликають продовжувати фокусувати дії ЄС на найбільш серйозні проблеми сучасності: посилення ролі ЄС як зовнішньополітичного актора як у безпосередньому оточенні, так і у всьому світі; забезпечення безпеки своїх громадян перед обличчям зростаючих внутрішніх і зовнішніх загроз, в тому числі і з допомогою спільної оборонної політики ЄС; створення чітких рамок співробітництва у сфері боротьби з міграцією і потоками біженців; підвищення ролі європейської економіки і остаточного формування міцного валютного союзу.

"Перед обличчям великих викликів, перед якими стоїть Європа, ми не можемо знизити наші амбіції щодо спільного європейського проекту", - наголосили Габріель і Еро. Навпаки, в цій ситуації потрібен більш міцний ЄС, переконані глави дипломатії провідних країн Союзу, які, як вони вважають, відповідальні за функціонування об'єднання.