Міжнародний комітет Сенату США поповнився активним противником агресії РФ

Американський сенатор-республіканець Роб Портман, відомий своєю активною позицією проти агресії Росії та підтримкою України, увійшов до нового складу Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США, який скоро розглядатиме кандидатуру Рекса Тіллерсона на посаду державного секретаря.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я послідовно висловлювався за відновлення провідної ролі Америки у світі, і я радий отримати можливість відігравати більш активу роль у цих зусиллях", - заявив законодавець у офіційній заяві щодо його призначення в Комітеті.

Він підкреслив, що має намір відстоювати інтереси, "починаючи від триваючої агресії з боку Росії в Східній Європі, підтримки нашого друга і союзника Ізраїлю, до тривожного розвитку ситуації в Південно-Китайському морі".

При цьому, республіканець, якого прираховують до "яструбів" американської політики, розкритикував вісім років зовнішньої політики адміністрації Обами, назвавши її "невдалою" та слабкою. Він пообіцяв докласти всіх зусиль як в Конгресі, так і в роботі з адміністрацією Трампа, щоб виправити це.

Невдовзі Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США має провести слухання щодо призначення на посади в новій адміністрації Білого дому номінантів на ключові посади на зовнішньополітичному напрямі. Одним із основних має стати розгляд кандидатури керівника корпорації ExxonMobil Рекса Тіллерсона на посаду глави Державного департаменту США.